Producten van gerecycled materiaal



Regelmatig kijk ik rond op de site Etsy op zoek naar leuke kleine bedrijfjes die handgemaakte producten verkopen. Etsy is namelijk de ideale plek daarvoor. Op deze site kan iedereen gemakkelijk een webshop openen dus er is vanalles te vinden van veel verschillende winkeltjes over de hele wereld verspreid. Ook in Nederland zijn er veel kleine bedrijfjes die een Etsy shop hebben. Tijdens het rondstruinen tussen deze Nederlandse producten kwam ik ook veel winkeltjes tegen die spullen verkochten die gemaakt waren van gerecycled materiaal: 

The Upcycle Family
Upcycling is het transformeren van afvalmateriaal in leuke nieuwe producten. Dat is ook wat The Upcycle Family doet, alleen gebruiken zij het woord Upcycling ook nog op een andere manier; ze upcyclen  materiaal van oude fietsen. Zo maken ze riemen van fietsbanden en bureaulampjes van fietslampen.

 
Nocturneii
Dit winkeltje uit Zeeland tovert oude versleten spullen om in een verrassende nieuwe producten. Zo is er lamp gemaakt van een metalen koffiefilter, een broche van oude kinderboeken en een speldenkussen van een oude cakevorm.




BoekBindBoetiek
Zoals de naam als zegt zijn handgebonden boeken de specialiteit van deze winkel. Deze boeken maken ze van allerlei soorten gerecycled materiaal. Zo heb je notitieboeken gemaakt van jute zakken, oude videobanden en gebruikte strippenkaarten.




 dressme
Dressme uit Den Haag verkoopt vrolijke gekleurde kinderkleding die gemaakt is van zowel gerecycle als nieuwe materialen. Vooral de vrolijke jurkjes gemaakt van allemaal verschillende soorten gerecycled stof is een van mijn favorieten.






Dutch Recycling
Deze winkel maakt hun producten niet zomaar van gerecycled materiaal maar alleen materiaal met een Nederland tintje er aan. Zo zijn er muurdecoraties te koop gemaakt van oude postzakken, kussenhoezen van gerecyclede geblokte tafelkleden en collages van oude Nederlandse postzegels.

 
Ginko Studio
Ginko Studio verkoopt vooral veel verschillende soorten lampenkappen. Een aantal kan je gewoon om je bestaande lamp heen wikkelen. De lampen zijn gemaakt van veel soorten gerecycled materiaal. Vooral de lamp die gemaakt is van oude Nederlandse theaterposters vind ik erg origineel. Buiten lampenkappen kan je ook kleine tuintjes kopen die je aan je muur kan hangen.

BomDesign 
Deze studio is gericht op het maken van duurzame handgemaakte producten voor in je huis. Ze hebben nog maar een kleine collectie maar die is wel het bekijken waard! Zo hebben ze een lamp gemaakt van oude atlassen en vogelhuisjes gemaakt van oude billboards. Elk vogelhuisje is anders doordat een ander stuk van het billboard gebruikt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten